Yaşam Kaliteni Yükselt! Hayatını Güzelleştir (Uçak Metaforu)

Sıradaki içerik:

Yaşam Kaliteni Yükselt! Hayatını Güzelleştir (Uçak Metaforu)

e
sv

Olumlama Nasıl Yapılır? Olumlama Cümleleri İle Hayatınızı Dönüştürün!

Olumlama Yapmanın Etkisi

Hepimiz zaman zaman kendi kendine konuşuruz ve gerçek şu ki bu her zaman olumlu değildir. Konuştuğumuz her düşünce ve kelime ile kendimiz ve hayatımızın durumu hakkındaki ifadeleri onaylıyoruz. Bu, bilinçaltında uyguladığımız günlük bir alışkanlıktır. Bir dereceye kadar, hepimiz her gün pozitif olumlama cümleleri kullanıyoruz.

Olumlamaları İnançlara Dönüştürün!

Belirli düşünceler hakkında düşünmeye başladığımızda, tekrar tekrar inanç haline gelirler. Bu inançlar hakkında başkalarına konuşuruz ve hatta anlattığımız hikayeleri bu inançlardan yaratırız. Çok geçmeden bu inançlar gerçeğe dönüşür ve onlar hakkında ne kadar çok düşünür ve konuşursak o kadar gerçek olurlar. Sağlığımızın, zenginliğimizin, ilişkilerimizin vs. durumu algılama alışkanlığımıza bağlıdır.

Kendimize ve hayatımıza dair algımızı sürekli olarak daha olumlu bir bakış açısına çevirdiğimizde, hayatımız DÖNÜŞÜR. Her gün konuştuğumuz kelimelerle kendimizi ve geleceğimizi hazırlıyoruz. Bir mucizenin gelip hayatımızı değiştirmesini beklemek yerine, kontrolü ele alıp onu değiştirmeye hemen şimdi başlamalıyız.

Mutlu Bir İnsan Olmanın Sırları

Bu, bazılarına gerçekçi görünmeyebilir, ancak pozitif olumlamalar yapmak hayat değiştirir. Çok basit ve ücretsizdir, sadece bağlılık ve özveri gerektirir. Düşüncelerimizi bilinçli olarak kontrol altına almak ve alışkanlıkla kendimize zarar veren olumsuz düşünceleri olumlu olumlamalara dönüştürmekle başlar.

Pozitif Kendi Kendine Konuşma

Bir olumlama, basitçe olumlu kendi kendine konuşma ya da kendimiz ya da hayatımız hakkında şimdiki zamanda söylediğimiz, sanki doğruymuş gibi ifade ettiğimiz bir ifadedir. Kendinizi olumsuz bir düşünce kalıbına kapılmış bulduğunuzda, durun ve hemen onun zıttı bir ifadeyle değiştirin.

Örneğin:

  • “Kilo vermeliyim.” yerine “Kiloyu kolayca verebiliyorum” olur.
  • Veya “Bunu karşılayamam.” yerine “Daha iyi bir anlaşma bulabilirim” olur.
  • “Para biriktiremiyorum.” yerine “Kolayca para biriktirebilirim” olur.
  • “Asla doğru partnerle tanışmayacağım.” yerine “Mükemmel eşi bulmaya açığım” olur.
  • Korkunç görünüyorum. Kendimden nefret ediyorum.” yerine “Kendimi koşulsuz seviyorum” olur.

 “Bir şey kötü göründüğünde, tersine çevir. İyi bir şey bul.” Daniel Tiger. Evet, gerçekten bu kadar kolay. Her şey odağı olumsuzdan olumluya kaydırmakla ilgili. Her seferinde küçük adımlar olsa bile. Bunu bilinçli bir alışkanlık haline getirdiğinizde, zamanla daha büyük ve daha büyük değişiklikler yapmaya başlarsınız.

“Olumlu olumlamaların en önemli yönü sizin duygularınızdır. Olumlamayı söylediğinizde, hangi “duyguların” ortaya çıktığına dikkat edin.”

Olumlu bir değişiklik yapın!

Olumlamalar değişmemize yardımcı olmak için çalışır. Aslında, değişimi kolaylaştırırlar. Bunlar sonunda çiçek açan ektiğimiz tohumlardır – ne kadar özen gösterirsek verim o kadar iyi olur. Çoğu zaman eylemin sorunlarımızı çözeceğini düşünürüz ve eylem değişim için kritik olsa da tek başına gerçek, kalıcı bir değişim sağlamayacaktır.

En iyi sonuçlar için, önce aklınızda bir anlaşmaya varmalı ve ardından eyleme geçmelisiniz. Olumlu bir bakış açısına sahip olmak, hedeflerinize ulaşmak için çok önemlidir. Bazen başladığımızda hedefimizden o kadar uzaklaşırız ki, olumlu bir bakış açısını sürdürmek kolay değildir. Bu nedenle pozitif olumlamalar zorunludur. Değişim için katalizördürler.

Olumlama cümleleri o kadar basittir ki gözden kaçabilir!

Aslında, şu anda doğru olsun ya da olmasın, bir kişinin durumun böyle olduğuna tam bir inançla kendi kendine tekrarladığı basit, olumlu ifadeler olarak tanımlanırlar. Olumlamaları tekrarlamanın amacı, kendine güven duygusu oluşturmaktır. Kendinize ne istediğinizi veya gelecekte nerede olmak istediğinizi söylemek için bu cümleleri kullanırsınız. Şu anda bu ifadeye inanmasanız bile, pratik yaparak inanacaksınız.

Mantranı Hissetmek

Olumlamaların en önemli yönü sizin duygularınızdır. Olumlamayı söylediğinizde, hangi “duyguların” ortaya çıktığına dikkat edin. Duygularınız, duygusal rehberlik sisteminizdir ve olumlamanız veya niyet beyanınız açısından nerede olduğunuzun göstergeleridir. Her ifade hakkında ne kadar iyi hissederseniz, onu başarmaya o kadar yakınsınız demektir. Derinlerde bir yerde bu konuda iyi hissetmek istiyorsun. Çoğu insan değişimi görmeden pes eder ve eski yöntemlerine geri döner. Ancak, güçlü ve kararlı birey galip gelecektir. Nihayetinde bu temel soruya geliyor, “Ne kadar değişmek istiyorsun?”

“Şimdi harekete geçeceğim. Şimdi harekete geçeceğim. Şimdi harekete geçeceğim. Bundan böyle bu sözleri her saat, her gün, her gün tekrarlayacağım, ta ki sözler nefesim ve hareketlerim kadar bir alışkanlık haline gelene kadar.” – Og Mandino

Olumsuz Düşünceleri Kaldır!

Olumlamalar, olumsuz düşünceleri ortadan kaldırır ve onları daha olumlu, iyi hissettiren düşüncelerle değiştirir. Olumlamaların hayatınızda işe yaradığını görmenin kolay bir yolu, hayatınızda iyileşmesini görmek istediğiniz alanların bir listesini oluşturmaktır. Her alanla ilgili düşüncelerinizi ve inançlarınızı yazın. Hazır olduğunuzda, daha olumlu ifadeler yazmaya başlayın. Hedefinize ulaşana kadar küçük adımlar atmanız ve bir dizi olumlu olumlama yazmanız gerekse bile – sorun değil. Herkes farklıdır ve kendinizi en iyi siz bilirsiniz. Belirli bir olumlama hakkında gerçekten iyi hissettiğinizde, sonuçları dış dünyanızda görmeye başlayacaksınız.

Çoğu zaman insanlar olumlamalar konusunda heyecanlanırlar ve onları kullanmak isterler, ancak 3 kez kendilerininkini bulmakta zorlanırlar, bu yüzden pes ederler. Bunlar tam olarak onlara en çok ihtiyaç duyan insanlar. Tipik olarak, bir kişi olumlamalar listesi oluşturmakta güçlük çekiyorsa, bunun nedeni aşırı derecede düşük özsaygıya sahip olmaları ve yaşamları hakkında olumlu herhangi bir şey görmede sorun yaşamalarıdır.

Liderleri Takip Edin

Olumlamalarda yeniyseniz, başlamak için en iyi yer liderleri takip etmektir. Kendi ifadenizi yazmak zorunda kalmadan size yardımcı olacak olağanüstü basit olumlamalara sahip. Seninle rezonansa giren olumlamalarını seç.

Olumlamalar Çalışıyor!

Hayatımı dönüştürmek için yıllardır olumlamaları kullanıyorum ve size yardımcı olmaktan da mutluluk duyarım. Lütfen hayatınızda daha fazla bolluk görmek istediğiniz alan hakkında aşağıya yorum yapmaktan çekinmeyin. Mükemmel olumlamaları yapmana yardım edeceğim. Buradaki amacımın, başkalarının hayatlarını değiştirmelerine ve hayatlarını en iyi şekilde yaşamalarının önündeki engelleri aşmalarına yardımcı olmak olduğunu hissediyorum. Olumlama cümlelerinin hayatınızı değiştirip değiştirmediğini de sizden duymak isterim. Benzer düşünen kişilerle bağlantı kurmayı ve başkalarının başarı hikayelerini dinlemeyi seviyorum.

Olumlu-olumlamalar Şahsen benim için, olumlamalar kilo vermeme (birçoğu da), depresyonun üstesinden gelmeme, gelirimi önemli ölçüde artırmama, tutkumu yaşamama, tüm ilişkilerimi geliştirmeme yardımcı oldu. Listem uzayıp gidebilir. Bu nedenle, biri bana pozitif olumlamaların işe yaramadığını söylediğinde, bunların onları gerçekten bilinçli bir günlük alışkanlık haline getirmediğini biliyorum.

Son düşünceler:

Gelecek hafta, olumlama yapmanın faydaları ve bunlardan en iyi şekilde yararlanmanın belirli yolları hakkında daha fazla yazacağım. Lütfen yorumlarınızı aşağıya yazın – Yolculuğunuz ve başarınız hakkında bilgi almak için sabırsızlanıyorum!

Paylaşmak güzeldir!

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli